Home » Hypotheekdocumenten » Hypotheekverleden

Formulier hypotheekverleden downloaden

Om de restduur van je hypotheekrenteaftrek en de aflossingsverplichting te kunnen berekenen is inzicht in je hypotheekverleden noodzakelijk. Graag het formulier Inventarisatie hypotheekverleden na 01-01-2001 zo volledig mogelijk invullen. Hier vul je de ontwikkeling van je hypotheek sinds 2001 in.

Formulier hypotheekverleden downloaden (word docx)
PDF Formulier hypotheekverleden

Verplicht aflossen voor renteaftrek vanaf 01-2013

Heb je na 31 december 2012 voor het eerst een hypotheeklening voor jouw eigen woning afgesloten? Dan moet je de lening binnen 360 maanden ten minste annuïtair of lineair aflossen om renteaftrek te krijgen.

Had je op 31 december 2012 al een eigenwoningschuld? En heb je daarna hypotheeklening overgesloten en extra geld geleend? Dan krijgt je voor het deel dat je extra hebt geleend te maken met de nieuwe regels.

Rente maximaal 30 jaar aftrekbaar

Je mag de rente van een hypotheeklening maximaal 30 jaar aftrekken. Is de lening afgesloten vóór 1 januari 2001, dan gaat de termijn van 30 jaar in op 1 januari 2001.

Verhoog je jouw bestaande hypotheek of lening (door bijv koop van een andere woning of verbouwen van de bestaande woning)?

Dan gaat voor het extra bedrag dat je leent (box 1), een nieuwe periode in van 30 jaar waarin je de rente van dat extra bedrag mag aftrekken.